Telekom Slovenije na tržištu Srpske

Izvor: B92, 25.Sep.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telekom Slovenije na tržištu Srpske

Banjaluka -- Kompanija "Telekom Slovenije" želi da utvrdi svoj položaj u Republici Srpskoj i planira da konkuriše za eventualnu kupovinu "Telekoma BiH".

Telekom Slovenije planira da osvoji 30% tržišta u Republici Srpskoj

On je izjavio i da će ovaj operater nastaviti sa širenjem poslovnih planova na tržištu Bosne i Hercegovine (BiH) i podsetio da je "Telekom Slovenije" pre dve godine započeo prodor na tržište BiH kupovinom jednog od najvećeg ponuđača >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << internet usluga iz Republike Srpske Blic.Net.

"Posle toga smo kupili i firmu Aneks, preduzeće za usluge fiksne telefonije, razvoj i planiranje računarskih mreža i sistemske integracije", podsetio je Dremelj i predočio da su se pre tri meseca te dve firme spojile i do kraja godine očekuju i pridruživanje s Netkom, a poslovanje će se obavljati pod zajedničkim imenom Aneks.

On je objasnio da se Aneks bavi pružanjem širokopojasnog pristupa Internetu, IP telefonijom i drugim uslugama koje su zasnovane na Internet protokolu, kablovskoj televiziji i fiksnoj telefoniji.

Firma Aneks ima više od 50 zaposlenih, a očekuje da će do kraja godine ostvariti oko 12 miliona evra prihoda i milion evra profita. Aneks ima 12 hiljada korisnika, od toga polovina koristi širokopojasni pristup Internetu.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.