Telekom Slovenije na tržištu Srbije

Izvor: B92, 07.Mar.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telekom Slovenije na tržištu Srbije

Ljubljana -- Telekom Slovenije želi da se ove godine proširi i na tržište Srbije, najavio potpredsednik kompanije Dušan Mitić.

Prema prošlogodišnjim rezultatima, Telekom Slovenije je ostvario 785,9 miliona evra prihoda

Podpredsednik uprave Telekoma Slovenije je najavio da ta kompanija ove godine planira dalje širenje na strana tržišta, pri čemu predviđa ulazak i na tržišta Srbije i Hrvatske, ali nije hteo da daje više informacija o tome.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Mitić je dodao da Telekom Slovenije namerava i da se širi iz Banja Luke i Republike Srpske, gde su sada prisutni i u ostale delove BiH. Što se tiče širokopojasnog područja, ove godine Telekom Slovenije namerava da se fokusira na Albaniju i BiH. Pored toga, kompanija najavljuje i građenje međunarodne optičke mreže, koja bi povezala sva Telekomova preduzeća.

Telekom Slovenije je prošle godine ušao u Albaniju i BiH, dok je u Makedoniji i na Kosovu naglasak bio na nuđenju širokopojasnog pristupa. On je najavio da će Telekom Slovenije nastojati da sadašnje prisustvo na tržištu internet usluga Makedonije i Albanije proširi i na mobilnu telefoniju. Na Kosovu je Telekom Slovenije već pridobio više od 170 hiljada korisnika mobilne telefonije.

Prema prošlogodišnjim rezultatima, Telekom Slovenije je ostvario 785,9 miliona evra prihoda, što je za pet odsto više no godinu dana ranije. Sa druge strane, čisti dobitak Telekoma Slovenije se u istom periodu smanjio za 15 odsto, na 87,8 miliona evra.

U kompaniji kažu da su ovi rezultati dobri s obzirom na "tendencije koje pogađaju sve evropske operatere" i da je kompanija namenila 380 miliona evra za investicije.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.