Sindikati protiv prodaje Telekoma

Izvor: Beta, 22.Mar.2010, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati protiv prodaje Telekoma

BEOGRAD, 22. marta 2010. (Beta) - Reprezentativni sindikati Telekoma Srbije saopštili su u ponedeljak da tu kompaniju u ovom trenutku ne treba prodati.

"Stav Sindikata Telekoma Srbija je da smo protiv većinske privatizacije najuspešnije srpske kompanije, koja donosi najveću dobit državi", rečeno je posle potpisivanja sporazuma o saradnji reprezentativnih sindikata u grupi Telekom.

Predsednik Jedinstvenog sindikata Slavoljub Kandić rekao je da bi većinska privatizacija Telekoma za gradjane značila povećanje cena, smanjenje broja zaposlenih i neizvesnost za radnike.

On je naveo da Telekom ima konkrenciju u fiksnoj i mobilnoj telefoniji i internetu i da i uspešno posluje, od čega država ima koristi, a gradjani imaju najnižu cenu. "Želimo nam je da čujemo od premijera i nadležnih ministarstava na osnovu kojih argumenata su oni zaključili da je sada pravo vreme za prodaju Telekoma", rekao je Kandić i kazao da ih do sada niko iz Vlade Srbije nije kontaktirao.

Predsednik Sindikata Telekoma Srbije Miroslav Joksimović rekao je da traže da počne razgovor sindikata, poslovodstva i Vlade Srbije i da se poštuju norme Evropske socijalne poveljem vezao za socijalani dijalog. On je naveo i da sindikat traži sastanak sa Vladom Srbije o mogućnoj privatizaciji Telekoma.


Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sindikati protiv prodaje Telekoma

Izvor: B92, 22.Mar.2010

Beograd -- Reprezentativni sindikati Telekoma Srbije saopštili su da kompaniju u ovom trenutku ne treba prodati, uprkos tome što predstavnici vlasti imaju drugačiji stav..."Stav Sindikata Telekoma Srbija je da smo protiv većinske privatizacije najuspešnije srpske kompanije, koja donosi najveću...

Nastavak na B92...

Sindikati protiv prodaje Telekoma

Izvor: Radio 021, 22.Mar.2010

Reprezentativni sindikati Telekoma Srbije saopštili su danas da tu kompaniju u ovom trenutku ne treba prodati.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.