Rasprodaja državnog blaga

Izvor: Danas, 09.Feb.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasprodaja državnog blaga

Dileme nema, privatizacija Telekoma putem inicijalne javne ponude akcija na berzi predstavljalo bi u ovom trenutku potpuni promašaj, ali nije teško zaključiti da i prodaja strateškom partneru putem tendera nije najbolje rešenje. Ipak, mislim da će pitanje delimične ili većinske privatizacije odrediti stanje javnih finansija. Ukoliko prihodi budu mogli da pokriju sve planirane javne rashode onda sigurno ne bi trebalo ulaziti u privatizaciju, ali ako su prihodi značajno manji od planiranih rashoda onda se prodaja Telekoma nameće kao jedno od rešenja za uravnoteženje javnih finansija - izjavio je za Danas bivši ministar za privredu i privatizaciju Aleksandar Vlahovićodgovarajući na pitanje da li bi država trebalo da ulazi u privatizaciju Telekoma.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Rasprodaja državnog blaga

Izvor: EMportal, 10.Feb.2009, 11:37

Dileme nema, privatizacija Telekoma putem inicijalne javne ponude akcija na berzi predstavljalo bi u ovom trenutku potpuni promašaj, ali nije teško zaključiti da i prodaja strateškom partneru putem tendera nije najbolje rešenje.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.