Radujko: Ne očekujem brzu prodaju

Izvor: B92, 05.Sep.2009, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radujko: Ne očekujem brzu prodaju

Beograd -- Branko Radujko, generalni direktor Telekoma, kaže da veruje da se Telekom nalazi pred novim razvojnim ciklusom, a ne pred procesom privatizacije.

On tvrdi da nije bilo pregovora sa "Dojče telekomom", koji je preko grčkog Otea već suvlasnik, a pominjan je i kao najozbiljniji mogući kupac srpske kompanije.

Radujko kaže da nema informacije kada građani mogu očekivati besplatne akcije Telekoma i dodaje da zna samo da se podela akcija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne dovodi u pitanje jer se radi o obavezi predviđenoj zakonom, kao i da realizacija te obaveze zahteva određeno vreme. On navodi da nema informacije ni o tome da Vlada razmišlja o zaduživanju za budžet davanjem u zalog akcije Telekoma, čime bi se obezbedile daleko povoljnije kamate

On kaže da prihod i profit kompanije rastu, dugovi se smanjuju u odnosu na prošlu godinu i ovog trenutka ukupne dugoročne i kratkoročne obaveze iznose nešto manje od 100 milijardi dinara, u čemu i dalje najznačajnije mesto zauzima zajam za kupovinu "Telekoma Srpske".

"Neto dobit Telekoma u prvih šest meseci 2009. godine iznosila je 10,2 milijarde dinara, što predstavlja rast od čak 26,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Do kraja godine očekujemo da neto dobit dostigne 15 milijardi dinara, naravno uz uslov da ne bude dramatičnih oscilacija kursa dinara", kaže Radujko.

On navodi da u prihodima fiksna telefonija učestvuje sa oko 50 odsto, mobilna oko 45, a internet i multimedijalne usluge preostalih pet odsto. Sa druge strane, mobilna telefonija, uprkos veoma snažnoj konkurenciji, jedini je profitabilan segment i praktično ceo profit dolazi iz tog dela našeg poslovanja.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.