Radujko: Liberalizacija što pre

Izvor: B92, 05.Sep.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radujko: Liberalizacija što pre

Beograd -- Interes Telekoma Srbije je što brža liberalizacija tržišta fiksne telefonije, izjavio je direktor te kompanije Branko Radujko.

Radujko je naveo da Telekomu nije potrebno da bilo ko vodi računa o interesima te kompanije tako što onemogućava konkurenciju u fiksnoj telefoniji i izrazio očekivanje da će taj proces početi u narednih nekoliko meseci.

On je kazao da je konkurencija potrebna Telekomu i istakao da će ta kompanija i u novim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uslovima održati vodeću ulogu na srpskom tržištu fiksne telefonije.

Navodeći da ne želi da govori o najavljenoj prodaji Telekoma i mogućem modelu po kojem će akcije te kompanije biti ponuđene na berzi putem inicijalne javne ponude, Radujko je rekao da se Telekom priprema za intenzivan razvoj i regionalno širenje.

Zbog toga je, kako je objasnio, preduzeće reorganizovano, kako bi se omogućilo širenje na susedna tržišta, ali i tržišta zemalja na drugim kontinentima.

Radujko, međutim, nije želeo da precizira o kojim se državama radi, jer su pregovori u toku.

On je istakao da je cena za korisnike fiksne telefonije u Srbiji najniža u jugoistočnoj Evropi, dok je cena interneta nešto veća.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sedam miliona korisnika

Izvor: Kurir, 06.Sep.2008, 06:37

BEOGRAD - Telekom Srbija planira da se širi na tržišta susednih zemalja, ali i na druge kontinente, izjavio je Branko Radujko, direktor ove kompanije povodom 10 godina rada Mobilne telefonije Srbije. Direktor Telekoma Srbija rekao je da je širenje predviđeno strateškim planom razvoja do 2012. godine,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.