Radnici Telekoma kažnjeni novčano

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 13.Maj.2010, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici "Telekoma" kažnjeni novčano

Gračanica -- Radnici "Telekoma", koje je Kosovska policija privela dok su u Badovcu čistili kablove presečene pre tri nedelje, kažnjeni su novčano.

Komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković rekao je agenciji Beta da su petorica radnika "Telekoma" kao kaznu platili po 502 evra.

Petorica radnika "Telekoma" privedena su juče oko 16 sati u Badovcu dok su uklanjali i čistili kablove presečene pre tri nedelje kada je prekinut signal srpskih mobilnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << operatra u centralnom Kosovu zbog čega je bez telefonske veze ostalo više destina hiljada kosovskih Srba.

Nakon tročasovnog saslušanja petorica radnika Telekoma, od kojih je jedan iz Gračanice, a četvorica iz Beograda, pušteni su sinoć uz obavezu da se danas jave policiji, što su oni jutros i učinili.

Radnici su, kako je saopšteno, bili privedeni prema naredbi centrale Kosovske policije jer "niko ne sme da se pojavljuje na mestu, ili u blizini antenskih stubova u selu Badovac, pored Gracanice".

Dok su se privedeni radnici spremali da napuste stanicu policije, usledila je reakcija zaposlenih u Domu zdravlja i hitnoj pomoći. Oni su nakratko blokirali ulaz u policijsku stanicu i saobraćaj kroz Gračanicu.

Oko stanice policije se okupilo stotinak Srba, a neki od njih nisu mogli da sakriju svoje nezadovoljstvo:

"Još malo pa da nam izvade dušu na iglu" .

"Policija ne treba da rešava ovakva tehnička pitanja".

"Umesto da jure kriminalce i lopove oni jure ljude koji rade svoj posao".

Povlačenjem vozila hitne pomoći sa ulaza u stanicu policije i deblokadom saobraćaja kroz Gračanicu, privedeni radnici "Telekoma" su pušteni. Dužni su da se u četvratak ponovo jave policiji u Gračanici.

Signal mobilne i fiksne mreže "Telekoma Srbije" na širem području centralnog Kosova i dalje radi.

Policija sašlušala Radu Trajković

Kosovska policija zahtevala je da se podnese krivična prijava protiv vozača i zdravstvenih radnika gračaničkog Doma zdravlja koji su u znak podrške privedenim radnicima "Telekoma" blokirali ulaz u stanicu policije.

Policija je tim povodom danas u Domu zdravlja saslušala direktorku Doma zdravlja Radu Trajković, navodi se u saopštenju kolegijuma lekara te ustanove.

"To je bio miroljubiv, potpuno demokratski i legitiman protest, sa simboličnom porukom da je naša zdravstvena institucija u blokadi bila 19 dana, te je naš cilj bio da držimo u blokadi stanicu samo 19 minuta gde bi naš jedan dan predstavljajo minut za KP", navodi se u saopštenju.

Kolegijum ocenjuje da policija na taj način vrši pritisak na zdravstvene radnike i da će zbog toga alarmirati Svetku zdravstvenu organizaciju.

"KP danas želi da podnese krivične prijave protiv zdravstvenih radnika koji su protestovali, ne shvatajući da smo mi oni koji spasavaju živote, i da su nam telefonske veze neophodne. Ova pretnja je samo dokaz da nekima nije stalo do bolesnih ljudi i dece koji mogu pozvati našu hitnu pomoć, već samo da konstantnih pritisaka na Srbe", navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici Telekoma biće saslušani po hitnom postupku

Izvor: Blic, 13.Maj.2010

Radnici Telekoma, koje je Kosovska policija (KPS) privela dok su u Badovcu čistili kablove presečene pre tri nedelje, kažnjeni su novčano, izjavio je danas komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković...Trajković je agenciji Beta rekao da su petorica radnika Telekoma kao kaznu platila...

Nastavak na Blic...

Radnici Telekoma Srbije će biti saslušani na opštinskom sudu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Maj.2010

Opštinsko tužilastvo u Prištini zakazalo je saslušanje petorici radnika Telekoma Srbije koji su u sredu popodne u stanici kosovske policije u Gračanici priznali da rade na popravci antena Telekoma Srbije, izjavio je zamenik komandira policijske stanice u Gracanici, Rama Kryeziu.   “Osumnjičene...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Novčana kazna za radnike Telekoma

Izvor: RTS, 13.Maj.2010

Petorica radnika "Telekoma" novčano kažnjeni sa po 502 evra. Radnike je juče privela Kosovska policija dok su u Badovcu čistili kablove. ..Kaznu od po 502 evra platili su radnici "Telekoma", koje je Kosovska policija privela juče dok su u Badovcu, kraj Gračanice, čistili kablove presečene pre...

Nastavak na RTS...

Kažnjeni radnici Telekoma

Izvor: S media, 14.Maj.2010, 11:23

Opštinski sud u Prištini odredio je ukupnu novčanu kaznu od 2600 evra za pet radnika Telekoma koji su privedeni u Badovcu zbog radova na osposobljavanju predajnika srpskih mobilnih operatera. ..Zamenik komandira policijske stanice u Gračanici Rama Krueziju za KIM radio kaže da su petorici radnika...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.