Profit Telekoma manji za petinu

Izvor: B92, 07.Mar.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profit Telekoma manji za petinu

Beograd -- Telekom Srbije ostvario je u prošloj godini dobit od 11,5 milijardi dinara, što je za 22,6 odsto manje nego u 2006.

Profit Telekoma Srbije je bio za 22,6 odsto manji i iznosio je 11,5 milijardi dinara

Telekom Srbije je u 2007. godini povećao prihod za 17 odsto, na 75 milijardi dinara, ali je i pored rasta prihoda, profit bio za 22,6 odsto manji i iznosio je 11,5 milijardi dinara, izjavio je generalni direktor te kompanije Branko Radujko. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Povodom tog smanjenja neto dobiti, Radujko je istakao da je "prošla godina donela veliki rat na tržištu mobilne telefonije", dodajući da se Telekom ipak "uspešno odbranio od konkurencije".

"Telekom ima 5,2 miliona korisnika u mobilnoj telefoniji, od čega je 4,37 miliona u pripejdu. Prosečan račun za mobilnu telefoniju je 442 dinara, što govori o platežnoj moći građana", rekao je Radujko.

Telekom na Kosovu redovno

Telekom Srbije, prema rečima generalnog direktora, na Kosovu u postojećim uslovima radi "više nego dobro". "Mobilnom i fiksnom telefonijom pokrivamo oko 70 odsto teritorije i 93 odsto Srba koji žive u našoj južnoj pokrajini naši su korisnici", rekao je Radujko. On je naveo da Telekom na Kosovu ima velikih problema, pre svega zbog brojnih napada na imovinu tog preduzeća, ali je izrazio očekivanje

da će to biti rešeno uz pomoć države i nadležnih ministarstava.

On je naveo da u fiksnoj telefoniji ima 2,91 milion korisnika i da je prosečan račun 970 dinara, ističući da će za Telekom Srbije fiksna telefonija biti "mnogo zanimljivija ove godine".

Radujko je naveo da je Telekom Srbije spreman za potpunu liberalizaciju tržišta u fiksnoj telefoniji i da „jedva čeka da se i na ovom polju razvije ravnopravna tržišna utakmica", jer samo na taj način korisnici mogu da dobiju što bolju uslugu.

„Mi smo vrlo zainteresovani da se što pre pristupi liberalizaciji tržišta u fiksnoj telefoniji i ni na koji način nećemo usporavati ovaj proces. Kada će se praktično ukinuti naš monopol u ovoj oblasti, ne odlučuje Telekom, već država i što se nas tiče, takvu odluku mogu da donesu već danas", naveo je generalni direktor Telekoma Srbije.

„Naš interes je jedino da se liberalizacija u ovoj oblasti sprovede po jasnim pravilima, kako bismo imali jednu regularnu i regulisanu utakmicu. Konkurencija je dobra i mi je želimo, a smatramo da ćemo i u ovoj oblasti biti lideri", istakao je Radujko.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.