Profit Telekoma Srbije oko 155 miliona evra

Izvor: S media, 31.Dec.2009, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profit Telekoma Srbije oko 155 miliona evra

Profit Telekoma Srbije u 2009. godini premašiće 15 milijardi dinara (oko 155 miliona evra), izjavio je generalni direktor te telekomunikacione kompanije Branko Radujko.

On je u intervjuu za Ekonomist magazin koji izlazi u četvrtak, kazao da je to profit samo iz poslovanja na tržištu Srbije i da je to najbolji rezultat od kada Telekom Srbije postoji, uprkos ublaženom rastu prihoda u odnosu na prethodne godine.

Radujko je kazao da su prihodi Telekoma u 2009. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << godini povećani za sedam odsto dok su ranijih godina rasli i po višestruko većim stopama i da su dobri rezultati ostvareni zahvaljujući dobroj kontroli troškova.

Radujko je ocenio da će konkurencija u fiksnoj telefoniji, uprkos gubitku određenog broja korisnika, Telekomu Srbije doneti korist da počne da posluje profitabilno i u toj oblasti, zahvajujući tržišnom formiranju cene.

Polovinu prihoda u 2009. godini, kazao je Radujko, Telekom Srbije je ostvario u fiksnoj telefoniji, ali je u tom delu poslovao sa gubitkom.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.