Produžena trka za Telekom

Izvor: RTS, 25.Nov.2010, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžena trka za "Telekom"

Rok za otkup tenderske dokumentacije za prodaju dela akcija "Telekoma Srbija" produžen do 10. decembra. Dokumentaciju do sada otkupili "Frans telekom", "Dojče telekom" i "Telekom Austrija". Premijer Cvetković opovrgao spekulacije da je Evropska komisija tražila prodaju "Telekoma".

Vlada Srbije produžila je rok za otkup tenderske dokumentacije za prodaju dela akcija kompanije "Telekom Srbija" do 10. decembra, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Rok je produžen >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zbog velikog interesovanja telekomunikacionih kompanija, navodi se u saopštenju.

Interes Vlade je da se u tržišnu utakmicu za "Telekom" uključi veliki broj ozbiljnih konkurenata, kako bi, transparentno i po najpovoljnijim uslovima, bila ostvarena najbolja cena za tu kompaniju.

U saopštenju Ministarstva finansija navodi se da Vlada nastoji da se do kraja izbori za interese te kompanije, njenih zaposlenih, kao i interese građana, korisnika usluga "Telekoma" i države.

Tendersku dokumentaciju su do sada otkupili "Frans telekom", "Dojče telekom" i "Telekom Austrija".

Prvobitni rok za otkup tenderske dokumentacije bio je 26. novembar.

Cvetković: Evropska komisija nije tražila prodaju "Telekoma"

Premijer Mirko Cvetković izjavio je da država mora da privatizuje "Telekom Srbije", jer ne treba da se bavi upravljanjem preduzećima i demantovao medijske spekulacije da je Evropska komisija tražila od Vlade da proda "Telekom".

Odgovarajući na pitanje o razlozima prodaje "Telekoma Srbije", Cvetković je rekao da država treba da se izvuče iz upravljanja društvenim preduzećima i da ne bi trebalo da ima monopol u privredi, naročito ne u oblasti telekomunikacija.

Prema oceni Cvetkovića, "Telekom" neće moći da izdrži tržišnu utakmicu posle uvođenja konkurencije u mobilnoj i fiksnoj telefoniji i izdavanja licenci za drugog i trećeg operatera, tako da je i to razlog prodaje dela "Telekoma".

U Srbiji se veliki broj dobavljača "Telekoma" boji za svoj opstanak, očekujući dolazak konkurencije, što je pogrešno, rekao je Cvetković.

Ministarstvo finansija Srbije objavilo je, 20. oktobra, tender za prodaju 51 odsto akcija "Telekoma", čija vrednost je procenjena na 2,43 milijarde evra.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vlada Srbije produžila rok za prodaju dijela Telekoma

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Nov.2010

Vlada Srbije je produžila rok za otkup tenderske dokumentacije za kupovinu dijela akcija Telekoma Srbije do 10. decembra, zbog velikog interesa telekomunikacijskih kompanija, saopćilo je danas Ministarstvo financija u Beogradu. Kako se navodi u saopćenju, interes Vlade Srbije je da se u tržišnu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.