Izvor: Beta, 17.Jan.2011, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen tender za Telekom Srbije

BEOGRAD, 17. januara 2011. (Beta) - Rok za dostavljanje ponuda za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma Srbije produžen je do 21. marta 2011. godine, saopšstio je u ponedeljak Ministarstvo finansija Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, odluka o produženju roka, prvobitno predvidjenog do 21. februara, doneta je da bi se zainteresovanim kompanijama dalo dovoljno vremena za sastavljanje ponuda.

Tendersku dokumentaciju do sada su otkupile kompanije Dojče telekom, Frans telekom, Telekom Austrija, Amerika mobil i Veder inestemnets, a očekuje se da narednih dana to uradi i kompanija Turksel, navelo je Ministarstvo.

Ako za kupovinu akcija Telekoma Srbija bude više ponuda, biće organizovana aukcija pred TV kamerama, a kupac će biti kompanija koja ponudi najveću cenu. U slučaju da stigne samo jedna ponuda, ističe se, biće vodjeni direktni pregovori sa tom kompanijom.

Ceo posao oko prodaje akcija Telekoma Srbija trebalo bi da bude završen do kraja leta, jer je najmanje četiri do pet meseci potrebno da budući kupac obezbedi svu potrebnu dokumentaciju i dozvole i da uplati novac, navelo je Ministarstvo finansija. Vlada Srbije je odredila da minimalna početna cena za prodaju 51 odsto akcija Telekoma Srbija bude 1,4 milijarde evra.


Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tender za Telekom Srbije produžen do 21. marta

Izvor: S media, 17.Jan.2011

Rok za dostavljanje ponuda za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma Srbije produžen je do 21. marta 2011. godine, saopštilo je danas Ministarstvo finansija Srbije...Kako se navodi u saopštenju, odluka o produženju roka, prvobitno predvidjenog do 21. februara, doneta je da bi se zainteresovanim kompanijama...

Nastavak na S media...

Berze u regionu uglavnom u plusu

Izvor: Capital.ba, 17.Jan.2011

BEOGRAD, Berze u regionu druge nedjelje januara ubilježile su rast indeksa izuzev Banjalučke berze, na kojoj je indeks Birs opao za 0,08 odsto, na 955,33 poena. Protekle sedmice istekla je i ponuda MOL-a za otkup akcija hrvatske Ine, i dok investitori nagađaju da li je mađarska kompanija uspjela...

Nastavak na Capital.ba...

Telekom: U trku ulazi i „Turksel“

Izvor: S media, 18.Jan.2011, 12:09

ROK za dostavljanje ponuda za kupovinu 51 odsto akcija „Telekoma Srbija“ produžen je do 31. marta 2011. godine. Odluka o produženju roka, prvobitno predviđenog do 21. februara, doneta je da bi se zainteresovanim kompanijama dalo dovoljno vremena za sastavljanje ponuda...Tendersku dokumentaciju...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.