Produžen rok za ponude za Telekom

Izvor: B92, 16.Jan.2011, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen rok za ponude za Telekom

Beograd -- Radna grupa Ministarstva finansija za privatizaciju 51 odsto kapitala Telekoma produžila rok za dostavljanje obavezujućih ponuda sa do 31. marta 2011.

Rok je produžen da bi se "Frans Telekomu", "Dojče Telekomu", ali i ostalim učesnicima dalo vremena da prouče tendersku dokumentaciju, rečeno je u Ministarstvu finansija.

Kako su za agenciju Tanjug objasnili u tom ministarstvu, cilj ovog poteza je da zainteresovane kompanije daju što kvalitetnije ponude >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za privatizaciju dela kapitala Telekoma Srbija.

Vlada Srbije, na sednici od 24. decembra 2010. godine, usvojila je zaključak kojim je utvrđena minimalna početna cena za prodaju 51 odsto kapitala Telekoma "Srbija", u vrednosti od 1,4 milijarde evra, rečeno je tada u kabinetu premijera Mirka Cvetkovića.

Vlada je zadužila Ministarstvo finansija da, u saradnji sa Radnom grupom za sprovođenje tendera za prodaju dela Telekoma Srbija" da obavesti o početnoj ceni sve učesnike na tenderu za privatizaciju dela te srpske kompanije.

Tendersku dokumentaciju do sada je otkupilo sedam kompanija: Dojče Telekom, Frans Telekom, Telekom Austrija, Amerika movil, Veder investments , Turksel i Vimpelkom.

Tender za prodaju dela Telekoma "Srbija" raspisan je 20. oktobra prošle godine, a rok za dostavljanje obavezujućih ponuda bio je 21. februar 2011, koji je sada produžen do kraja marta.

Po isteku roka, Vlada Srbije trebalo bi da zakaže javnu aukciju pred televizijskim kamerama, kao i kada se prodavala kompanija "Mobi 63" (bivši Mobtel) u julu 2006.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma,   Telekom Srbija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada za Telekom čeka Nemce i Francuze

Izvor: Blic, 16.Jan.2011

Rok za podnošenje obavezujućih ponuda za kupovinu „Telekoma“ Vlada Srbije će produžiti sa 21. februara na 31. mart, saznaje „Blic”. Ovu informaciju potvrdili su nam i u Ministarstvu finansija. Glavni razlog je to što potencijalni kupci „Dojče telekom“ i „Frans telekom“ još nisu...

Nastavak na Blic...

Produžen rok za privatizaciju Telekoma

Izvor: Radio 021, 16.Jan.2011

Radna grupa Ministarstva finansija za privatizaciju 51 odsto kapitala Telekoma produžila rok za dostavljanje obavezujućih ponuda sa do 31. marta 2011.

Nastavak na Radio 021...

Rok za ponude za prodaju Telekoma produžen do 31. marta

Izvor: Vesti-online.com, 16.Jan.2011

Radna gruupa Ministarastva finansija za privatizaciju dela od 51 odsto kapitala Telekoma "Srbija" produžila je rok za dostavljanje obavezujućih ponuda sa 21. februara do 31. marta 2011. godine, rečeno je u Ministarstvu finansija...Rok je produžen da bi se Frans Telekomu i Dojče Telekomu, ali i ostalim...

Nastavak na Vesti-online.com...

Rok za ponude za prodaju Telekoma produžen do 31. marta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2011

BEOGRAD -..Radna gruupa Ministarastva finansija za privatizaciju dela od 51 odsto kapitala Telekoma "Srbija" produžila je rok za dostavljanje obavezujućih ponuda sa 21. februara do 31. marta 2011. godine, rečeno je večeras Tanjugu u Ministarstvu finansija...Rok je produžen da bi se Frans Telekomu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.