Prodajna izložba radova dece sa Daunovim sindromom u Ozonu

Izvor: Blic, 30.Maj.2011, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodajna izložba radova dece sa Daunovim sindromom u "Ozonu"

BEOGRAD - Prodajna izlozba radova polaznika likovne radionice “Pohvala ruci”, koja okuplja osobe sa Daunovim sindromom,otvorena je danasi trajaće do 4. juna, uz podršku “Telekoma Srbija”. Umetnici iz Beograda koji su i autori radionice, pomažu polaznicima da putem likovnih tehnika izraze svoj emotivni svet.

"Pohvala ruci” postoji već 11 godina, i do sada je organizovala 17 izložbi u zemlji i inostranstvu, a od prikupljenih sredstava finansiraju se radionice i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << organizovanje kraćih izleta i putovanja u kojim polaznici posebno uživaju.

Pedesetak dela, predstavljenih na izložbi, radovi su 11 polaznika radionice, u tehnikama akvarela, pastela, akrilika, tuša i gline. Svi autori radova su prisustvovali otvaranju.

- Ljubav i trud koji oni pokažu tokom radionica i želja da nauče što više su nam najveći motiv da istrajemo u našoj akciji i da se trudimo da ona traje još dugo. Nadamo se samo da će i državni organi u budućnosti prepoznati značaj ovakvih projekata, pre svega zbog njihove humanosti i plemenitog cilja, rekla je Katarina Ljubinković Zorkić, jedna od edukatora radionice.

Direktorka sektora za PR Telekoma Srbija, Milica Marković izjavila je da je Telekom Srbija prepoznao trud koji su autori uložili u projekat kao veoma važan i koristan za socijalizaciju osoba sa Daunovim sindromom i da zato Telekom sa zadovoljstvom podržava ovu akciju, i potrudiće se da što više kompanija sazna za izložbu i svojim zalaganjem pomogne dalji rad radionice.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.