Pretresi zbog Mladića

Izvor: B92, 05.Dec.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretresi zbog Mladića

Beograd -- U potrazi za haškim beguncem Ratkom Mladićem, specijalci MUP-a osam sati pretresali porodičnu kuću njegovog sina Darka u beogradskom naselju Banovo brdo.

Akcija je počela juče ujutru i završena je u kasnim popodnevnim satima. Tragajući za dokazima za Mladićem, ali i Goranom Hadžićem, pretresena su još tri objekta u Beogradu, kao i zgrada Telekoma u Obrenovcu gde je zaposlena supruga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Darka Mladića.

Direktor Vladine kancelarije za saradnju sa Haškim tribunalom Dušan Ignjatović rekao je za B92 da je u ovom trenutku teško procenjivati da li je akcija MUP-a dovela do nekih konkretnih saznanja.

"Videćemo da li je akcija bila i koliko uspešna. U svakom slučaju, akcioni plan traje. On bi trebalo da dovede do okončanja saradnje sa Tribunalom. Kažem, videćemo. Koliko sam shvatio, ljudi koji se time bave nisu nezadovoljni tom akcijom”, kaže Ignjatović.

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Dragan Todorović koji je, kako kaže, na poziv mladićevog sina Darka u toku pretresa u svojstvu svedoka bio u njegovoj kući, rekao je da je policija odnela mnogo toga, čak i trofejno oružje.

"Odneli su svu dokumentaciju koju su našli u kući – video i audio kasete, albume, dokumenta. Ja mislim da u kući što se tiče papira, da nije ostao nijedan jedini papirić”, kaže Todorović.

Zamenik predsednika radikala kaže da članovi Mladićeve porodice nisu ispitivani. ”Ne, ovo je bio pretres i samo su pretresali kuću. Nije bilo ispitivanja”, navodi on.

Policija je 10. novembra pretresala i prostorije firme "Vujić" iz Valjeva pod sumnjom da su vlasnici te fabrike finansijski i logistički pomagali Ratku Mladiću, ali i zbog poslovne saradnje sa firmom "Impakt", čiji je vlasnik Mladićev sin Darko.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.