Premijer: Uglavnom smo dobro radili

Izvor: B92, Beta, 21.Okt.2010, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer: Uglavnom smo dobro radili

Beograd -- Premijer Mirko Cvetković izjavio je da je za rekonstrukciju Vlade potreban konsenzus stranaka vladajuće koalicije - da bi se izbegle političke trzavice.

Cvetković je za "Večernje novosti" ocenio da su ministarstva "uglavnom dobro radila", ali je rekao i da ne isključuje promene radi povećanja efikasnosti.

"Smatram da su ministarstva uglavnom dobro radila. Naravno, uvek može bolje", odgovorio je premijer Srbije na pitanje o rekonstrukciji Vlade. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Cvetković je, na pitanje o prodaji Telekoma, rekao da postoji mogućnost da grčka kompanija OTE proda svojih 20 odsto akcija Telekoma. U tom slučaju Srbija bi prodala 31 odsto svojih akcija, a ne 51 odsto kako je predviđeno.

"Ostalo bismo mogli da prodamo kasnije, pod još povoljnijim uslovima", rekao je premijer i dodao da je 51 odsto akcija Telekoma koje ima Srbija, procenjen na oko 1,25 milijardi evra.

Cvetković nije želeo da licitira po kojoj ceni će Srbija prodati svoj deo akcija Telekoma.

"Ako bismo sada licitirali sa cenom, to bi oteralo potencijalne kupce, ali ona će svakako biti veća od one koja je u proceni", rekao je premijer i naveo da će Vlada novac od prodaje Telekom uložiti u infrastrukturu.

Cvetković je ponovio da će Srbija do 2016. godine biti spremna da postane članica Evropske unije - imaće zakonodavni okvir, vladavinu prava i ekonomsku razvijenost za prijem u EU.

Govoreći o neredima huligana u sportu, Cvetković je rekao da će država rešiti taj problem, i da će obezbediti da se u subotu odigra fudbalska utakmica Crvena Zvezda - Partizan.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.