Popović: Pokrenuti sudski postupak zbog signala Telekoma

Izvor: Glas javnosti, 07.Maj.2010, 07:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Pokrenuti sudski postupak zbog signala "Telekoma"

KOSOVSKA MITROVICA - Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Nenad Popović izjavio je da Vlada Srbije i "Telekom" treba da pokrenu hitan sudski postupak pred međunarodnim sudovima ako ne bude vraćen signal srpskih operatera mobilne telefonije na Kosovu i Metohiji.

Popović je upozorio na mogućnost da cena "Telekoma" padne i do 30 procenata ako ova kompanija ne bude imala pokrivenost signalom Kosova i Metohije.

- Pored pokretanja postupka pred međunarodnim sudovima mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << važnija je jaka politička i medijska kampanja koja će pokazati da je uklanjanje srpskih operatera mobilne i fiksne telefonije na Kosovu klasičan primer najbrutalnije pljačke - istakao je Popović.

On je ocenio da postoji nada da će se problem komunikacija na Kosmetu rešiti, ali samo ako Vlada Srbije krene intenzivno sa kampanjom informisanja svih predstavnika međunarodne zajednice, UN, Oebsa, zemalja članica EU, Kine i Rusije o ovom problemu.

Odlukom kosovskog Regulatornog tela za telekomunikacije 23. aprila demontirani su predajnici srpskih teleoperatera južno od Ibra, što je Vlada Srbije ocenila kao novi pokušaj izolacije i zastrašivanja Srba koji nastanjuju centralni deo Kosova i Metohije.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.