Oprezno sa ponudom za Telekom

Izvor: B92, 20.Sep.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Oprezno sa ponudom za Telekom"

Beograd -- Ministar ekonomije Mlađan Dinkić smatra da država treba da bude oprezna u privatizaciji velikih državnih preduzeća poput Telekoma

Iako domaća ekonomija još nije osetila negativne efekte krize koja pogađa svetsko finansijsko tržište, Dinkić je najavio da će u zavisnosti od kretanja na svetskom tržištu, država pažljivo odabrati momenat za sprovođenje inicijalne javne ponude za Telekom.

Osim od privatizacije, u narednom periodu, Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << očekuje veliki priliv novca i od stranih investicija. Dinkić smatra da su uslovi za njihov dolazak, politička i ekonomska stabilnost - već stvoreni.

Imamo još jednu šansu u narednom periodu, a ona se ogleda u tome da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja ima ugovore u slobodnoj trgovini i sa EU i sa Rusijom i Ceftom, pokušavamo da napravimao isti sa aranžman Ukrajinom i Belorusijom. Pokušaćemo da postanemo destinacija za proizvodnju rada i izvoza, rekao je Mlađan Dinkić.

Podsetimo, pored Telekoma, prve srpske kompanije čije bi akcije trebalo da se pojave na londonskoj berzi, u toku sledeće godine biće raspisan i tender za prodaju Galenike, a zatim i NIS-a.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.