Od Telekoma 1,5 milijardi evra

Izvor: B92, 04.Jun.2010, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Od Telekoma 1,5 milijardi evra"

Bečići -- Ministarka finansija Diana Dragutinović očekuje da prihod od prodaje "Telekoma Srbija" neće biti manji od 1,5 milijardi evra.

Ona je izjavila da se u ovoj godini očekuje 1,6 do 1,7 milijardi evra prihoda od privatizacije.

Ukupno bi, prema njenim rečima, prihodi od privatizacije u ovoj i sledećoj godini, osim "Telekoma", trebalo da dostignu oko 40 milijardi dinara, odnosno oko 400 miliona evra.

"Bez obzira na deficit, budžeta je likvidan, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima solidne rezerve od 600 miliona evra, tako da nema problema u finansiranju deficita", kazala je Diana Dragutinović za elektronski portal "Ekonomist magazina", na samitu guvernera centralnih banaka i ministara finansija zemalja jugoistočne Evrope, koji se održabva u Bečićima u organizaciji " Ekonom:east media grupe".

Na Samitu u Bečićima, između ostalih, učestvuju i guverner Narodne banke Srbije u ostavci Radovan Jelašić i predsednik Saveta NBS Dejan Šoškić.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.