Novosti: Tender za Telekom na jesen

Izvor: B92, 14.Feb.2009, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosti: Tender za Telekom na jesen

Beograd -- Državni vrh Srbije odlučio je da tender za strateškog partnera u Telekomu Srbija raspiše u drugoj polovini godine, verovatno krajem septembra, saznaju Novosti.

Prema sadašnjim planovima, Vlada Srbije, kao vlasnik 80 odsto kapitala u nacionalnoj telekomunikacionoj kompaniji, raspisaće javni poziv za prodaju manjinskog dela u Telekomu Srbija, piše list. Koliko će se novca za taj paket tražiti, za sada nije poznato, jer se procene dešavanja izazvanih globalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekonomskom krizom još obavljaju.

"Jasno je da Srbija neće moći da dobije cenu s kojom je mogla da nastupa u prošloj ili pretprošloj godini. S druge strane, oblast telekomunikacija je, uprkos krizi, i dalje vrlo perspektivna, tako da ćemo postaviti limit ispod kog se neće ići", kaže izvor Novosti u Vladi Srbije.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.