Novi operator na tržištu

Izvor: S media, 26.Maj.2010, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi operator na tržištu

Novoosnovana kompanija "Orion telekom" postala je novi operator fiksne bežičhe telefonije i Interneta u Srbiji, izjavio je večeras generalni direktor te kompanije Slobodan Djinović.

"Kompanija je nastala objedinjavanjem tri operatora, 'Sezampro', 'NeobiNet' i 'Media vorks'", istakao je Djinović i dodao da će kompanija svoje usluge najpre ponuditi u Beogradu i prigradskim naseljima, u junu u većim gradskim centrima, a do kraja godine i u najruralnijim oblastima u Srbiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
On je naveo da će kompanija "Orion Telekom" gradjanima nuditi pakete usluga koji obuhvataju fiksni telefon i pristup Internetu.

"Uz neke pakete usluga korisnici će moći i da dobiju besplatan pristup Internetu odredjene brzine", istakao je Djinović i dodao da su usluge namenjene korisnicima koji imaju dvojne linije, kao i korisnicima sa posebnim potrebama.

Cilj ove akvizicije, čija je vrednost 22 miliona evra, jeste formiranje jedinstvene kompanije koja je predominantno usmerena na komercijalno tržište i koja sada ima više od 70.000 korisnika, istakao je Djinović.

Prema njegovim rečima, spajanje manjih firmi je dovelo do ukrupnjavanja tržišta, objedinjavanja iskustva i infrastrukture.

Na ovaj način je stvorena pretpostavka da se završi posao koji je započet dobijanjem licence za drugog operatora bežičhe fiksne telefonije, koja je u maju 2009. godine dodeljena kompaniji "Media vorks", istakao je Djinović.

Prema Djinovićevim rečima, kompanija "Orion Telekom" planira da u narednih pet godina uloži još oko 50 miliona evra na tržište telekomunikacija u Srbiji, ali i u regionu.

Drzavni sekretar u Ministarstvu za telekomunikacije i informaciono društvo Božidar Laganin je ocenio da će novi operator doprineti liberalizaciji tržišta telekomunikacija u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.