Novac od prodaje Telekoma za gradnju puteva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2010, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novac od prodaje Telekoma za gradnju puteva

BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da je Vlada, pri odlučivanju o prodaji "Telekoma Srbije", razmatrala koji bi procenat trebalo prodati tako da privuče više od jedne zainteresovane strane i zbog toga je odlučila da proda 40 odsto akcija.

"Želeli smo da vidimo koji bi procenat bio zanimljiv za sve i dao mogućnost državi da zadrži značajan udeo i ima važnu ulogu u odlučivanju," rekao je Cvetković na osmom okruglom stolu sa Vladom Srbije.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je ocenio da će kupac 40 odsto akcija "Telekoma" postati najvažniji vlasnik, jer će akcije kompanije koje će biti podeljene građanima biti raspoložive za dalje trgovanje, tako da će vlasnik 40 odsto akcija moći da dokupi još akcija tako da stekne većinsko vlasništvo.

Cvetković je naglasio da se priprema tehnika prodaje "Telekoma" i da će biti slična kao u slučaju "Mobtela", ocenjujući da će 40 odsto akcija biti atraktivno za bilo koju zainteresovanu stranu.

On je napomenuo da će od novca od prodaje "Telekoma" biti napravljen specijalni fond, čime će se sprečiti da taj novac ode u tekuću potrošnju umesto u investicije.

Premijer je naveo da će deo novca iz tog fonda biti iskorišćen za izgradnju puteva, za koje nisu obezbeđena sredstva međunarodnih finansijskih institucija, kao što su put Beograd -Čačak, Čačak- Pojate- Kruševac, Paraćin-Vrška Čuka, Niš- Prokuplje i drugi.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.