Ne treba prodavati infrastrukturu Telekoma

Izvor: Beta, 13.Dec.2010, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne treba prodavati infrastrukturu Telekoma

BEOGRAD, 13. decembra 2010. (Beta) - Predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać ocenila je u ponedeljak da je dugoročno gledano veliki problem to što će sa prodajom Telekoma biti prodata i telekomunikaciona infrastruktura, koja je, kako je kazala, gradjena u Srbiji više od sto godina.

"Država ima prirodni monopol na telekomunikacionu infrastrukturu i ko to kupi biće monopolista. Država prodajom većinskog udela u Telekomu prodaje svoj prirodni monopol i uvodi drugog monopolistu što će imati uticaja na cene i kvalitet usluga", kazala je Baraćeva na pres klubu u Medija centru u Beogradu.

Baraćeva je navela da Zakon o privatizaciji i Zakon o koncesijama predvidjaju da se telekomuniakciona struktura, kao opšte dobro, ne može prodavati, već samo dati na korišćenje.

Prema njenim rečima, premijer Srbije Mirko Cvetković, koji je nekad radio kao privatizacioni savetnik u konsultantkoj kući Ces mekon, i sin vlasnika te firme koji je i savetnik premijera i član obe vladine komisije za prodaju Telekoma, u sukobu su interesa zbog direktne uključenosti u taj posao.


Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Barać: Premijer u sukobu interesa

Izvor: Blic, 13.Dec.2010

Premijer Srbije Mirko Cvetković, koji je nekad radio kao privatizacioni savetnik u konsultantskoj kući “Ces Mekon”, i sin vlasnika te firme Dušan Nikezić koji je i savetnik premijera i član obe Vladine komisije za prodaju “Telekoma”, u sukobu su interesa zbog direktne uključenosti u taj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.