Ministri odgovarali poslanicima

Izvor: B92, 29.Apr.2011, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri odgovarali poslanicima

Beograd -- U skupštini ovog četvrtka ministri odgovarali na pitanja poslanika. Teme su bile rebalans budžeta, trgovina ljudskim organima, Karađorđevo.

Poslanike je zanimala i cena hlaba "Save", a od ministara i ministarki iz Vlade dobili su uverenje da Telekom neće biti prodat za manje od 1,4 milijardi evra.

Iako je ovaj susret obećavao da će prođe bez većih incidenata, to se nije desilo. Pred kraj sednice poslanik Nove Srbije demonstrativno je napustio sednicu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Lidera Nove Srbije Velimira Ilića zanimalo je kako se troše sredstva iz budžeta koja su bila predviđena za ministarstva koja su ukinuta posle rekonstrukcije Vlade i kada će biti rebalas budžeta,

"Ovaj dom mora znati na šta se troši novac, ovaj dom mora znati ukoliko ima više ili manje sredstava na koje namene idu. Ukoliko bude potrebe, a iskustvo u poslednjih 11 godina je pokazalo da je to često i to nezavisno od vlade koja vodi Srbiju, biće naravno rebalansa", kaže potpredsednik Vlade Božidar Đelić.

Umesto u Skupštini, predstavnici vlade će pisanim putem odgovriti na pitanje Nataše Mićić. Poslanica LDP-a je pitala u kojoj je fazi krivični postupak povodom rasvetljavanja političke pozadine ubistva premijera Zorana Đinđića i pobune Jedinice za specijalne operacije.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić ponovio je stav Vlade da Telekom neće biti prodat za manje od 1,4 milijarde evra. Poslanica SNS Jorgovanka Tabaković pitala je kako je moguće da se od toliko zainteresovanih sa konkretnom ponudom pojavio samo jedan.

Ministra poljoprivrede Dušan Petrović obećao je povoljne subvencionisani krediti za poljoprivrednike,

On je rekao da Srbija mora da ima 60 odsto proizvodnje u stočarstvu i 40 odsto u biljnoj proizvodnji i da će menjanje te strukture biti glavni cilj agrarne politike Srbije u 2011. godini
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.