Izvor: B92, 16.Avg.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matićeva: 2009. jeftiniji Internet

Beograd -- Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić očekuje da će u 2009. pojeftiniti Internet i telefonski razgovori sa inostranstvom.

Matićeva je kazala da očekuje da će do promene cena doći nakon usvajanja troškovnog modela utvrđivanja cena za firme koje imaju dominantan položaj na tržištu, a to su Telekom, SBB i Telenor.

Taj način utvrđivanja cena pokazaće da li su njihove cene veće nego što bi to bilo opravdano troškovima proizvodnje, kazala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Matićeva i dodala da je rok za izradu pravilnika pomeren na kraj 2008. godine, dok je ranije bilo planirano da se izrada troškovnog modela završi u junu.

"Realno je da će se povećati cene u domaćem saobraćaju ali ja očekujem da dođe do pada cena u međunarodnom saobraćaju", kazala je ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo, kao i da se takav zaključak može izvući na osnovu cena u zemljama regiona.

Cene Interneta mogle bi da opadnu i ranije, nakon što se usvoji pravilnik za izdavanje licenci za uvođenje bežične vajmaks tehnologije (WiMax), koja omogućava brz pristup Internetu i pružanje telefonskih usluga.

"Činjenica je da je kod nas pristup Internetu skuplji nego u zemljamau regionu i mi nameravamo da već u prvih 100 dana vlade napravimo kaorak ka smanjivanju tog problema" donošenjem pravilnika za vajmaks, kazala je ona.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.