Matić: Pare od Telekoma na proleće

Izvor: Vesti-online.com, 25.Dec.2010, 03:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matić: Pare od "Telekoma" na proleće

Novac od prodaje Telekoma ne treba očekivati pre proleća, izjavila je za "Novosti" srpska ministarka za telekomunikacije Jasna Matić.

"Do 21. februara kompanije imaju rok da predaju svoje ponude, koje će posle nekoliko dana biti otvorene.

Najpre će se proveravati tehnička ispravnost, potom ponuđena cena, pa slede pregovari s pobednikom o detaljima ugovora", rekla je Matićeva za "Novosti".

Prema njenim rečima, velika je konkurencija, tako da se može >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << očekivati i da će cifra od 1,4 milijarde evra koju je odredila Vlada biti premašena.

"Videćemo za koliko, jer zainteresovani sada imaju dva meseca da provere svu dokumentaciju i da iznesu ponudu", dodala je Matićeva.

Na pitanje da li bi pobuna sindikata, koji se protive prodaji, mogla da spreči planove budućeg kupca, Matićeva je odgovorila da "to sigurno povećava nervozu kod kupaca, donekle i smanjuje cenu, jer veruju da će imati komplikovane pregovore sa sindikatima".

Ona je podsetila da su tendersku dokumentaciju dosad otkupili "Frans telekom", "Telekom Austrija", "Dojče telekom", "Amerikan movil", "Veder investments", a da su zainteresovani i "Turksel" i "Vimpelkom".

Matićeva je istakla da "u Vladi postoji apsolutna deklarativna jednoglasnost da se novac troši na infrastrukturu".

"I bilo bi jako štetno da ode u potrošnju. U predizbornoj godini biće sigurno velika iskušenja i različite interesne grupe vršiće pritiske da se, recimo, podignu plate. Zato je ogromna uloga medija da sve kontrolišu", kazala je Matićeva.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.