Izvor: B92, 08.Jan.2011, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF: Srbija se oporavlja

Njujork -- Ekonomski oporavak Srbije zasnovan na izvozu je dobio zamah, ali su povećana inflacija i spoljno finansiranje rizici za makroekonomsku stabilnost, ocenjuje MMF.

U najnovijem izveštaju MMF-a, objavljenom na sajtu Fonda, naglašeno je da se Srbija u poređenju s državama u regionu "oporavlja sporim, ali stabilnim tempom".

Ključni izazov i dalje ostaje obuzdavanje inflacije, koja je zbog rasta cena hrane i slabljenja dinara, prekoračila planirani okvir. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

MMF smatra da je mudar plan Vlade Srbije da novac od privatizacije dela kapitala "Telekoma Srbije" upotrebi za finansiranje deficita budžeta.

Prema oceni MMF-a, bankarski sektor Srbije je stabilan, visoko likvidan i sposoban da apsorbuje kreditne rizike izazvane pogoršanim poslovim rezultatima preduzeća.

Opširnije na Bizu.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.