Kosovska policija pustila iz pritvora radnike Telekoma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2010, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska policija pustila iz pritvora radnike Telekoma

GRAČANICA - Kosovska policija pustila je večeras oko 19,15 sati petoricu radnika Telekoma Srbije koje je privela tri sata ranije, oko 16 časova, na informativni razgovor u stanicu policije u Gračanici, dok su radili na predajniku u selu Badovac pored Gračanice na osposobljavanju fiksne i mobilne telefonije Telekoma Srbije.

Komandir policijske stanice Bratislav Trajković izjavio je Tanjugu da su radnici bili privedeni prema naredbi Glavnog štaba Kosovske policije da niko ne sme da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se pojavljuje na mestu, ili u blizini antenskih stubova Telekom Srbije u selu Badovac pored Gračanice.

Ta naredba važi otkako su kosovske vlasti skinule antene i predajnike mobilnih operatera iz Srbije 23. aprila.

Nešto ranije, direktor Telekoma Srbije za Kosovo, Ivan Ivanović izjavio je Tanjugu da su oko 16 sati dve patrole kosovske policije prišle radnicima Telekoma u Badovcu, legitimisale ih i naredile im da dođu do policijske stanice.

U znak protesta zbog privođenja petoro radnika Telekoma Srbije u Gračanici, sa dva automobila Hitne pomoći uz sirene, radnici te službe iz Lapljeg Sela i medicinsko osoblje Doma zdravlja u Gračanici blokiralo je nakratko saobraćaj na putu Priština-Gnjilane kroz Gračanicu, kao i ulaz u lokalnu stanicu kosovske policije.

Nakon upozorenja policije da će da pozove pauk vozilo, vozila hitne pomoći su uklonjena sa puta, ali je oko stanice policije u Gračanici bilo okupljeno oko stotinak Srba koji su čekali da budu pušteni radnici Telekoma.

Na širem području Gračanice i okolnih sela u centralnom Kosovu nastanjenim srpskim stanovništvom, inače, sinoć je ponovo proradila mobilna mreža Telekoma Srbije.

Signala mreže 064 ima u Gračanici, Lapljem selu, Preocu, Čaglavici, Badovcu, Lipljanu i okolini, preneli su Tanjugu stanovnici tih mesta u centralnom Kosovu.

Signal mobilne mreže srpskog mobilnog operatera nije podjednake jačine u svim mestima.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.