Izvor: Politika, 10.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedna poruka za jedan obrok

Episkop Artemije poziva da se slanjem SMS poruka pomognu narodne kuhinje u kojima se hrane najugroženiji Srbi na Kosmetu

Episkop raško-prizrenski Artemije uputio je javni đurđevdanski poziv svima da se uključe u humanitarnu akciju „Jedan SMS za jedan obrok gladnima na Kosovu i Metohiji”. Zahvaljujući Telekomu Srbija svaki korisnik mreže 064 i 065 koji pošalje jednu SMS poruku na broj 1033 pomoći će gladnim Srbima na Kosmetu da dobiju bar jedan obrok dnevno. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Cena poruke je 50 dinara, plus PDV.

„Slanjem poruke pomažete da se humanitarni rad narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji nastavi, tako što ćete omogućiti makar i prividno pristojan život našim ljudima na tom području”, ističe vladika Artemije u javnom pozivu.

U narodnim kuhinjama koje je otvorila humanitarna organizacija „Majka devet Jugovića” za sada se hrane Srbi iz dve opštine – Novo Brdo i Kamenica. Tako obroke u selu Prekovce dobija 430 ljudi, a narodna kuhinja obezbeđuje užinu za 200 učenika iz četiri škole.

U selu Rečane obroke dobija 110 meštana. Planirano je da se izgradi i narodna kuhinja u selu Vrbovac u opštini Vitina koja će obezbeđivati obroke za još 150 ljudi. Pripremljeni obroci svakodnevno se razvoze na nekoliko punktova i u najudaljenija područja ovih opština.

Episkop Artemije je pozvao i sve kompanije, medije i institucije, organizacije i sve ljude dobre volje da se uključe u ovu akciju kako bi Srbi koji žive u najugroženijim područjima Kosova i Metohije redovno dobijali hranu.

Pomoć se može izvršiti i uplatom na žiro-račun: Kosovsko-Metohijska banka a.d. filijala Zvečan, br. 360-0012622700003-39, na ime Eparhije raško-prizrenske, Manastir Gračanica, 38205 Gračanica, „Za narodne kuhinje na KiM”.

M. S. P.

[objavljeno: 11/05/2008]
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.