Ime fiksnog operatera do kraja 2009

Izvor: B92, Tanjug, 13.Okt.2009, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ime fiksnog operatera do kraja 2009

Beograd -- Do kraja godine biće poznat novi, drugi operater fiksne telefonije. Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić očekuje znatno bolju uslugu.

Dolazak konkurencije trebalo bi da podstakne dosadašnjeg monopolistu "Telekom" da i sam unapredi kvalitet svojih usluga, kaže ministarka.To neće smanjiti cene usluga koje su i sada niske, kaže ministarka Matić za B92, ali bi trebalo da znatno podigne kvalitet usluga koje će, za isti novac biti ponuđene građanima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Cilj je da se korisnicima ponudi objedinjeni paket usluga, kako ne bi morali da plaćaju više različitih računa za internet, mobilni telefon ili kablovsku televiziju", rekla je Matićeva.

Odgovarajući na kritike iz struke da je pre dovođenja drugog operatera trebalo rešiti pitanje privatizacije "Telekoma” jer će gubitak monopolskog položaja i dolazak konkurencije verovatno umanjiti vrednost te kompanije, ministarka Matić kaže da očekuje suprotno i da će "Telekom” biti prinuđen da se i sam modernizuje.

Ovde možete pogledati gostovanje ministrake za telekomunikacije Jasne Matić u Vestima B92.

"To je konkurencija koja će omogućiti veće ulaganje u fiksnu telefoniju koja je kod nas zanemarena. Ne treba zaboraviti da je sigurno više od 150.000 naših građana tražilo da dobije priključak, ali nije bilo mogućnosti za to. Imamo i na desetine hiljada dvojnika, čak i u centru Beograda, što je u svetu dana nepoznat pojam", kaže Matićeva.

Zainteresovani se već javljaju, kaže ona, ali ne želi da u ovom trenutku otkriva o kome je reč.

Ministarka za telekomunikacije je rekla i da se očekuje da će među zainteresovanima biti i neki od operatera koji u Srbiji već pružaju druge vrste usluga, a to su pre svega kablovska televizija, internet i mobilna telefonija.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Do kraja godine znaće se novi operater fiksne telefonije

Izvor: Večernje novosti, 12.Okt.2009, 21:35

Ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić najavila je da bi do kraja godine trebalo da bude poznato ko će biti novi, drugi operater fiksne telefonije u zemlji

Nastavak na Večernje novosti...

Do 2010. novi operater fiksne telefonije

Izvor: Mondo, 12.Okt.2009

Ministarka za telekomunikacije najavila je da bi do kraja godine trebalo da bude poznato ko će biti novi, drugi operater fiksne telefonije u zemlji.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.