IZDVAJANJE 80 ODSTO AKCIJA TELEKOMA IZ POŠTE SRBIJE NA JESEN

Izvor: Kurir, 21.Avg.2010, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZDVAJANJE 80 ODSTO AKCIJA "TELEKOMA" IZ POŠTE SRBIJE NA JESEN

BEOGRAD - Generalni direktor Pošte Srbije Goran Ćirić izjavio je da će iz imovine Pošte na jesen biti izuzeto 80 odsto akcija "Telekoma Srbija", čiju prodaju priprema

BEOGRAD  - Generalni direktor Pošte Srbije Goran Ćirić izjavio je da će iz imovine Pošte na jesen biti izuzeto 80 odsto akcija "Telekoma Srbija", čiju prodaju priprema Vlada Srbije.

- Da li će se prodati ili neće - odlučiće država, koja je vlasnik Pošte i njenog udela u vlasništvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << "Telekoma", izjavio je Ćirić, objasnivši da je njegova odgovornost kao generalnog direktora Pošte da obezbedi "održivi razvoj preduzeća i nesmetano funkcionisanje tržišta poštanskih usluga.

Zamoljen za komentar na najavu da će novi vlasnik "Telekoma" biti vlasnik i bazične infrastrukture, Ćirić je rekao da je to pitanje pre svega za državu, koja će i doneti odluku o prodaji.

Ćirić je obelodanio da je Pošta otpočela sa izgradnjom sopstvene telekomunikacione mreže.

- Od ukupno 1.500 pošta u Srbiji, pre dve godine je bilo umreženo 700. Sada je u telekomunikacionom sistemu 1.300 pošta i 100 izdvojenih šaltera, što je ukupno 1.400 PostNet lokacija. Praktično smo premrežili celu Srbiju, ali postojeći kapaciteti nisu dovoljni za ciljeve koje smo postavili, pogotovo za potrebe izgradnje glavnih poštanskih centara u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, kazao je Ćirić.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.