I Egipćanin na tenderu za Telekom?

Izvor: Vesti-online.com, 05.Dec.2010, 06:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Egipćanin na tenderu za Telekom?

Kompaniji "Veder investments", registrovanoj u Italiji, odobren je otkup dokumentacije za učešće na tenderu za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma Srbija. Otkupom dokumentacije zainteresovani kupac stiče pravo uvida u poslovne knjige Telekoma i provere da li ono što je navedeno dogovara stvarnom stanju.

"Veder investments" je privatna telekomunikaciona kompanija u kojoj 97 odsto vlasništva ima Egipćanin Nagib Saviris. Ta kompanija je vlasnik i egipatske kompanije "Oraskom telekom", >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << trećeg po veličini operatera mobilne telefonije u Italiji "Vind telekomunikacije" i trećeg mobilnog operatera u Grčkoj "Vind Helas".

Komisija Ministarstva finansija koja sporovodi postupak prodaje Telekoma Srbije odobrila je ove nedelje kompaniji "Amerika movil" da otkupi dokumentaciju za učešće na tenderu, ali ona to još nije učinila.

Tendersku dokumentaciju su do sada otkupile tri kompanije - Dojče telekom, Telekom Austrija i Frans telekom.

Telekom Srbije imao je prošle godine profit od 13,3 milijarde dinara i bila kompanija sa najvećom neto dobiti na srpskom tržištu. U vlasništvu Telekoma su telekomunikacione kompanije Motel u Crnoj Gori i Telekom Srpske u Bosni i Hercegovini.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Telekom": Još se čeka odluka Karlosa Slima!

Izvor: Press, 05.Dec.2010

Samo još pet dana, do 10. decembra, ostalo je zainteresovanim kompanijama za otkup tenderske dokumentacije za kupovinu „Telekoma Srbija". Zvanični kandidati su za sada „Dojče telekom", „Telekom Austrija" i „Frans telekom", koji su otkupili...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.