Izvor: B92, 27.Maj.2010, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipćani zainteresovani za Telekom

Beograd -- Egipatska telekomunikaciona kompanija Oraskom zainteresovana je za privatizaciju Telekoma Srbija, izjavio je ministar trgovine Slobodan Milosavljević.

Milosavljević je na sastanku sa ministarkom za međunarodnu saradnju Egipta Fejzi Abulnaga rekao da su egipatske firme zainteresovane i za preuzimanje pančevačke Azotare.

Prema njegovim rečima, investitori iz Egipta zainteresovani su i za ulaganja u više sektora kao što su ulaganja u industriju nameštaja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poljoprivredu i turizam.

Ministarka Abulnaga izjavila je da je cilj posete egipatske delegacije Srbiji unapređenje ekonomskih odnosa i trgovinske saradnje.

Kako je rekla, na sastanku sa ministrom Milosavljevićem bilo je reči o interesovanju investitora i mogućim oblastima saradnje dve zemlje.

Abulnaga je kazala da Egipat uvozi velike količine drveta i da je to šansa za saradnju sa Srbijom, kao i saradnja u faramceutskoj industriji.

Ukupni godišnji obim razmene između Srbije i Egipta udvostručen j od 2005. do 2008. godine, sa 20 na oko 50 miliona dolara, dok je u 2009. godini iznosio oko 35 miliona dolara. Za prva tri meseca vrednost razmene je bila 8,9 miliona dolara.

Iz Srbije se u Egipat najviše izvozi čelik, bakar, drvo i faramceutski proizvodi, a uvozi pirinač, sveže voće i povrće.

O ovoj temi možete čitati i na Biz stranama sajta B92.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.