Dragutinović: Možemo i bez Telekoma

Izvor: S media, 27.Feb.2011, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragutinović: Možemo i bez Telekoma

Ministarka finansija Diana Dragutinović kaže da Vlada, prilikom planiranja budžeta, nije račinala na prihode od prodaje Telekoma.

"Budžet je planiran bez prihoda od privatizacije, što se jasno vidi ako se pogleda način finansiranja deficita", izjavila je ministarka.

Ona je rekla da će se za pokriće projektovanog minusa koristiti pre svega sredstva koja su ranije povučena a nisu potrošena, zatim emisija trezorskih zapisa, kao i krediti međunarodnih finansijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << institucija i poslovnih banaka.

Jasna Matić: Nećemo podrivati Vladu

U Zakonu o budžetu, naglašava ministarka finansija, postoji, ipak, član koji omogućava da se, ukoliko dođe do prodaje Telekoma ili bilo koje druge privatizacije, za taj iznos može smanjiti kreditno zaduženje. "Taj član zakona je eksplicitan i moguće je za svaki dopunski prihod države umanjiti planirano kreditno zaduživanje", navodi ona.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.