Đelić: Vreme za prodaju Telekoma

Izvor: B92, Tanjug, 29.Apr.2010, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Vreme za prodaju "Telekoma"

Beograd -- Prodaja "Telekoma" je u interesu građana i zaposlenih u tom preduzeću, rekao je vicepremijer Božidar Đelić odgovarajući na poslanička pitanja.

On je naglasio da će se, kada je reč o prodaji njegove infrastrukture, voditi računa o strateškim interesima države. Na pitanje poslanika NS-a zbog čega se prodaje "Telekom", a pre svega infrastruktura preduzeća, Đelić je odgovorio da će vlada voditi računa da svojinsku transformaciju ovog preduzeća obavi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na odgovoran način i u skladu sa strateškim ciljevima Srbije.

"Ne postoji rizik da zamenimo bilo koji element državnog monopola privatnim monopolom. Ta kompanija ulazi u fazu razvoja, gde će joj biti potrebne dodatne investicije i strateski partneri da bi nastavila širenje u regionu", rekao je Đelić.

On je dodao da je cilj da se i nakon takvog jednog regionalnog širenja "bitne odluke o budućnosti 'Telekoma Srbije' donose u Beogradu". Prema Đelićevim rečima, Vlada Srbije je donoseći odluku o prodaji "Telekoma" procenila da je optimalni trenutak za prodaju upravo sada.

On je naglasio da je "Telekom" u uslovima oštre konkurencije uspeo da zadrži dobru poslovnu poziciju na tržištu Srbije i pohvalio je menadžment kompanije.

Đelić je rekao da je Vlada Srbije uzela u obzir situaciju na našem tržištu, odnosno koliki je bio rast u prethodnih nekoliko godina, koliki se rast može očekivati, kakve su investicije nužne da bi se "Telekom" razvijao na novim tržištima.

Poslanike Liberalno demokratke partije najviše je interesovala, po njihovim rečima, posustala reforma pravosuđa, a druge opozicione stranke raspisivanje izbora.

"Zato nam recite vi, potpredsedniče vlade, sve ono što ova zemlja treba da čuje osavetniku predsednika republike ili njegovom sekretaru pošto to predsedništvo ne želi da nam kaže, potom recite sve ono o kritičarima reforme pravosuđa aonda zauzmire jasan stav prema onima koji ne razumeju ili ne razumeju u potpunosti sve ono što je ovaj parlamebt odlučio usvajajući zakon koji je prethodio reformi pravosuđa", rekao je predsednik LDP-a Čedomir Jovanović.

"Ovo jete i to potvrđujemo veoma bitna reforma, za koju smo u mi u vladu uvereni, da će doprineti da borba protiv kriminalana ima pravosudni ishod i ukoliko ima individualnih grešaka one će biti ispravljene. Dokaz njene uspešnosti ćemo videti u mesecima i godinama koje dolaze, u to sam uveren", odgovorio je na to Đelić.

"kako komentarišete svoga šefa partije koji je zapretio da će on upotrebiti i poslednji atom snage da ne pobede neki tamo, kako je ih je nazvao, na bilo kojim izborima. Da li vi mislite doživotno da vladate, da li mislite da nekad raspišete izbore? Ne? Pa naravno, ali onda će motka ra radi", poručio je predsednik Nove Srbije, Velimir Ilić.

"Biće izbora u Ustavom propisanim rokovima i ponosan sam na mog predsednika koji je dokazao, politikom koju je branio, da ni na koji način ne upotrebljava nasilje a da ima veliku energiju ima, i zahvaljujući tome ponovoćemo pobediti na izborima", rekao je Đelić.

Đelić je tokom sednice naveo da Srbija nikada neće odustati od ulaska u EU, ali da vidi i te kakvu političku i ekonomsku korist da razvija prisne odnose sa Turskom. Vicepremijer je tako odgovorio na zamerke poslanika DSS da previše sarađuju sa Turskom, a ne i sa drugim strateškim partnerima.

Đelić napominje da Vlada neće zaobići činjenicu da je ta zemlja priznala Kosovo.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đelić: Prodaja Telekoma je u skladu sa strateškim ciljevima Srbije

Izvor: SEEbiz.eu, 29.Apr.2010

BEOGRAD - Na pitanje poslanika Nove Srbije zbog čega se prodaje Telekom, a pre svega infrastruktura preduzeća, Đelić je odgovorio da će Vlada voditi računa da svojinsku transformaciju ovog preduzeća obavi na odgovoran način i u skladu sa strateškim ciljevima Srbije. "Ne postoji namera da se...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.