D S S za obustavu prodaje Telekoma Srbija

Izvor: S media, 07.Nov.2010, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

D S S za obustavu prodaje "Telekoma Srbija"

Ekonomski savet Demokratske stranke Srbije pozvaće poznate stručnjake, ugledne javne ličnosti i predstavnike različitih slojeva društva da potpišu peticiju kojom će se od Narodne skupštine tražiti da obustavi prodaju "Telekoma Srbije", izjavio je danas potpredsednik te stranke Nenad Popović.

On je ocenio da je "poslednji trenutak da Vlada Srbije odustane od prodaje 'Telekoma Srbije' i tako u vlasništvu naroda zadrži jedinu profitabilnu državnu kompaniju". "Telekom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Srbije' nije samo najprofitabilnija državna kompanija, to je kompanija koja zapošljava srpsku privredu i od koje živi stotine hiljada zaposlenih u Srbiji", istakao je Popović u izjavi dostavljenoj medijima.

Pravi je trenutak za prodaju Telekoma

On je kazao da nije neophodno prodati najbolju državnu kompaniju i tako obezbediti sredstva za izgradnju puteva u zemlji, već "Srbija može i treba da gradi puteve tako što će domaćim i stranim kompanijama dati koncesije kao što su radile skoro sve zemlje u našem okruženju".

Tender za prodaju 51 odsto akcija Telekoma Srbije objavljen je 20. oktobra, a rok za prijavu zainteresovanih kupaca je 26. novembar. Uslov za učešće na tenderu je da potencijalni kupac bude telekomunikaciona kompanija koja je pružala telekomunikacione usluge najmanje pet godina pre objavljivanja tendera, sa najmanje 20 miliona pretplatnika fiksne i mobilne telefonije i Interneta na kraju 2009. godine.

Tanjug
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.