BiH: Na početku godine poskupljenja

Izvor: B92, 01.Jan.2011, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Na početku godine poskupljenja

Banja Luka -- U Bosni i Hercegovini od danas su skuplje cigarete, a u Republici Srpskoj (RS) i pretplata za fiksnu telefoniju.

Za naredne dane u RS su najavljena poskupljenja hleba, mesa, mleka i lekova.

Iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH saopšteno je da će cigarete poskupeti od 0,2 do 0,7 konvertibilnih maraka (KM) po kutiji, s obzirom da se posebna akciza na cigarete povećava sa 0,30 na 0,45 KM po paklici, dok će minimalna akciza biti 1,08 KM. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Telekom Srpske saopštio je da je od danas povećana pretplata u fiksnoj telefoniji na 10,95 KM (oko 5,5 evra), dodajući da će korisnici fiksne m-tel mreže ipak komunicirati povoljnije nego do sada, jer će cene razgovora biti niže do 33,3 odsto.

Od danas se ukidaju stope carina na uvoz određenih vrsta robe poreklom iz EU, koje su obuhvaćene aneksima Privremenog sporazuma o trgovini i trgovinskim pitanjima između EU i BiH.

Kako je ranije potvrđeno u Upravi za indirektno oporezivanje BiH, za proizvode - kao što su dizel-gorivo, bezolovni motorni benzin sa oktanskim brojem 95 ili većim i lož-ulja ekstra lakog - carina će biti u potpunosti ukinuta. To se odnosi i na gume za bicikle, putničke automobile, autobuse i kamione.

Od danas će carina u potpunosti biti ukinuta i za neke proizvode tekstilne, građevinske i metalne industrije i određene sportske rekvizite.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.