BRZI I JEFTINI FIKSNI TELEFONI

Izvor: Kurir, 08.Jun.2010, 07:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRZI I JEFTINI FIKSNI TELEFONI

BEOGRAD - Orion telekom, drugi operater fiksne telefonije, danas počinje sa radom!

Slobodan Đinović, generalni direktor ove kompanije, izjavio je za Kurir da će korisnici za samo 600 dinara mesečno dobiti osnovni paket, imati neograničen pristup internetu i određeni broj minuta telefonskog saobraćaja.

- Kao novi operateri, želeli smo da ponudimo jeftiniju uslugu sa novim mogućnostima. Pre svega mislim na opciju korišćenja telefonskog broja i interneta na bilo kom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mestu u Srbiji. Naime, kad korisnik potpiše ugovor, od naše firme dobija telefonski broj koji će koristiti u kući, ali ga isto tako bez problema može koristiti u, recimo, vikendici jednostavnim prenošenjem „aparature“, koja se sastoji od telefona i rutera.

Prema Đinovićevim rečima, uskoro će aktivirati i opciju slanja i primanja SMS poruka. Kao još jednu značajnu novinu, direktor navodi mogućnost provere stanja računa preko interneta.

- Preko sajta kompanije svaki korisnik će ukucavanjem sopstvenog pasvorda i juzer nejma u svakom trenutku moći da pogleda trenutni obračun, vidi ostvarene pozive, kao i njihovo trajanja.

Kako će se plaćati „prekoračeni minuti“, odnosno minuti koji nisu uračunati u osnovni paket?

- Za sve preko toga postojaće cenovnik na osnovu kojeg će korisnici dobijati račune na kućnu adresu. Pored toga, postojaće i mogućnost plaćanja putem interneta, a u planu je i uvođenje pripejd sistema za korisnike koji će naše usluge koristiti periodično. Besmisleno je da, recimo, u junu plate 600 dinara a da pri tom ne budu u mogućnosti da iskoriste saobraćaj.

Kakva će biti numeracija?

- Pozivni za gradove će biti isti kao i dosad, a naša numeracija za Beograd počinje brojem četiri. Ukoliko u tom trenutku ne bude zauzet, dalji niz bira korisnik.

Šta građani treba da urade ukoliko žele da postanu vaši klijenti?

- Da pozovu naš kol centar ili da se informišu putem našeg veb-sajta. Takođe mogu otići na bilo koje prodajno mesto koje imamo u svim većim gradovima.

Planirana ulaganja?

- Do sada smo uložili 22 miliona evra, a namera nam je da do 2015. godine uložimo još 50 miliona. Najveći deo novca će svakako otići na izgradnju i razvoj mreže.

Za dve godine 100.000 korisnika

- Cilj nam je da u naredne dve godine dobijemo 100.000 korisnika, pre svega onih koji su do sada bili dvojnici ili nisu imali telefonski broj. Jeftinijim internetom želimo da damo doprinos obrazovanju ljudi i da omogućimo da Srbija na velika vrata uđe u svetske tokove, gde se pristup internetu smatra osnovnom ljudskom potrebom.

Prednosti bežične fiksne telefonije:

- bežična infrastruktura

- momentalno prikljuČenje (potpisivanjem ugovora)

- izbor broja

- moguĆnost prenoŠenja telefonske linije s jedne adrese na drugu

- pozivi ka inostranstvu Će sigurno biti jeftiniji

tri do Četiri puta u odnosu na cenovnik Telekoma Srbija
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.