BOGDANOVIĆ RAZGOVARAO SA IV DE KERMABONOM

Izvor: Kurir, 27.Sep.2010, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOGDANOVIĆ RAZGOVARAO SA IV DE KERMABONOM

BEOGRAD - Ministar Goran Bogdanović je u razgovoru sa šefom Euleksa Ivom de Kermabonom rekao da je zabrinut zbog onemogućavanja rada "Telekomu Srbija" južno od Ibra.

Bogdanović je rekao da se aktom Prištine direktno krše osnovna ljudska prava Srba na Kosovu i uzrokuju ozbiljne bezbednosne implikacije, saopšteno je posle sastanka.

Iv de Kermabon je ponovio da je mobilna telefonija pitanje van nadležnosti Euleksa >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ali je ukazao na spremnost da sa rukovodstvom misije EU nastavi da radi na uspostavljanju vladavine prava na Kosovu.

Bogdanović i Kermabon, koji je u oproštajnoj poseti Beogradu, razgovarali su o dosadašnjoj saradnji vlasti u Beogradu i Euleksa.

Ministar za Kosovo i Metohiju Bogdanović je naveo da će Beograd ostati principijelan i konstruktivan partner dok god se misija EU bude držala statusno neutralnog mandata.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Isključenje signala suprotno principima za dijalog

Izvor: Blic, 27.Sep.2010

Zamenik predsednika Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić istakao je danas, u razgovoru sa šefom EULEKS-a generalom Ivom de Kermabonom, da je nasilno isključenje predajnika mobilne telefonije na Kosovu potez koji je apsolutno suprotan principima koji su dogovoreni u Njujorku o...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.