Zbog strožih zahteva, vakcina u SAD ne pre izbora?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2020, 18:21

Zbog strožih zahteva, vakcina u SAD ne pre izbora?

Očekuje se da američka administracija za hranu i lekove uskoro objavi nove, strože standarde koje će zahtevati u procesu hitnog odobravanja vakcina protiv COVID -19, što će umanjiti izglede da neka od potencijalnih vakcina bude odobrena za upotrebu pre predsedničkih izbora u SAD, zakazanih za 3. novembar, piše "Vašington post".

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Standardi će biti pooštreni radi povećanja transparentnosti i poverenja javnosti, a mogućnost da se administracija predsednika Donalda Trampa meša u proces izdavanja odobrenja za vakcine postajala je sve veći razlog za zabrinutost među zdravstvenim stručnjacima u SAD, piše list.

Kako prenosi Rojters, očekuje se da će administracija za hranu i lekove od proizvođača, između ostalog, zatražiti da učesnike u kliničkom ispitivanju vakcina u proseku prate najmanje dva meseca pošto oni prime drugu dozu vakcine.

Tek mali broj kompanija koje rade na razvoju vakcina protiv COVID -19 bio je na putu da obezbedi rezultate svih ispitivanja do izbora, a sada to možda neće uspeti ni "Fajzer", koji je do najave donošenja novih propisa važio za izuzetak u tom smislu.

Ipak, ta farmaceutska kuća je saopštila da će, bez obzira na nove propise, već krajem oktobra znati da li je njena vakcina protiv COVID -19 funkcionalna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.