Zatvorena birališta u Sloveniji

Izvor: RTS, 12.Nov.2017, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorena birališta u Sloveniji

Na biralištima u Sloveniji u 19 sati zatvorena su biračka mesta u drugom krugu predsedničkih izbora u kome su se nadmetali aktuelni šef države Borut Pahor i gradonačelnik Kamnika Marjan Šarec.
Očekuje se da će se pobednik znati oko 21 sat, navodi agencija STA.
Do 16 sati izlaznost je bila 30,45 odsto, saopštila je Nacionalna izborna komisija.
Kako se navodi, ta izlaznost je veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << slična onoj zabeleženoj na predsedničkim izborima 2012. godine, kada je zabeležena najniža izlaznost u istoriji Slovenije od 42,41 odsto, prenosi agencija STA.
U 16 sati najveća izlaznost bila je u Kranju – 33,13 odsto, a najniža u Mariboru - 27,01 odsto.
Poslednja ispitivanja javnog mnjenja pred izbore pokazala su da je Pahor favorit za osvajanje drugog mandata, ali da je njegova prednost nad protivkandidatom Šarecom manja nego u prvom krugu, održanom pre tri nedelje.
Prema projekciji ljubljanskog lista "Delo", na bazi ispitivanja više od 1.000 birača, Pahor bi mogao da dobije 56,3 odsto glasova, a Šarec 43,7 odsto.
Prema mariborskom listu "Večer" i ljubljanskom "Dnevniku", na osnovu anketa birača sprovedenih u poslednjoj nedelji kampanje, Pahor bi mogao da dobije 53,2 odsto glasova, a Šarec 46,8 odsto.
U prvom krugu izbora 22. oktobra za naklonost birača borilo se devet kandidata, pri čemu je Pahor dobio 47,21 odsto glasova, a Šarec 24,76 odsto.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovenija bira predsednika

Izvor: Vesti-online.com, 12.Nov.2017

U Sloveniji su u 19 sati zatvorena biračka mesta u drugom krugu predsedničkih izbora u kome su se nadmetali aktuelni šef države Borut Pahor i gradonačelnik Kamnika Marjan Šarec. Očekuje se da će se pobednik znati oko 21 sat, navodi STA...U Sloveniji se danas održao drugi krug predsedničkih...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.