ZNA SE KO JE PRAVI POSREDNIK: Beloruska opozicija spremna za pomoć Rusije

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2020, 14:26

ZNA SE KO JE PRAVI POSREDNIK: Beloruska opozicija spremna za pomoć Rusije

Posle predsedničkih izbora došlo je do sukob demonstranata i policije, pa je potrebno smirivanje situacija

Beloruska opozicija je spremna da Rusiju prihvati kao posrednika ako napori za rešavanje političke krize u zemlji bez međunarodne pomoći ne uspeju, izjavila je za Juronjuz bivša beloruska predsednička kandidatkinja Svetlana Tihanovskaja.

- Ako nam bude potrebno inostrano posredovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u pregovorima, definitivno ćemo na Rusiju gledati kao na jednog od učesnika u procesu. Rusija je zemlja sa kojom imamo prijateljske i bliske odnose - rekla je ona, prenosi TASS.

Predsednički izbori u Belorusiji održani su 9. avgusta. Prema podacima Centralne izborne komisije, aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko osvojio je 80,10 odsto glasova, dok je Svetlana Tihanovskaja, koja se smatra njegovom glavnom rivalkom, dobila 10,12 odsto glasova.

Nakon što su rezultati izlaznih anketa objavljeni kasno 9. avgusta, u centru Minska i drugih gradova buknuli su masovni protesti, na kojima je u početku dolazilo do sukoba demonstranata i policije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.