U Srbiji jača predsednički sistem

Izvor: NaDlanu.com, 08.Maj.2012, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji jača predsednički sistem

BEOGRAD, 8. maja 2012. (Beta) - Saradnik bečkog Instituta za medjunarodne ekonomske studije Vladimir Gligorov ocenio je u utorak da se odlaganjem formiranja Vlade Srbije do rezultata drugog kruga predsedničkih izbora dodatno učvršćuje predsednički sistem.

BEOGRAD, 8. maja 2012. (Beta) - Saradnik bečkog Instituta za medjunarodne ekonomske studije Vladimir Gligorov ocenio je u utorak da se odlaganjem >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << formiranja Vlade Srbije do rezultata drugog kruga predsedničkih izbora dodatno učvršćuje predsednički sistem."Biće potrebno sačekati rezultate predsedničkih izbora da bi se znalo kako će izgledati podela resora u vladi, a to nije dobro jer se time dodatno učvršćuje predsednički sistem", kazao je Gligorov agenciji Beta.On je ocenio da je dobar rezultat Socijalisticke partije Srbije posledica nepoverenja u dve najveće stranke (Srpsku naprednu stranku i Demokratsku stranku) i nespremnosti glasača da bilo kome povere mandat zbog nejasnih ili nepostojećih izbornih ponuda stranaka."Glasovi su rasuti kako bi se smanjio rizik neodgovornog vladanja. No, svejedno glasači su se odlučili za dosadašnju koaliciju pre nego za opoziciju", kazao je Gligorov.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.