Sutra odluka vojvođanskih demokrata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2012, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra odluka vojvođanskih demokrata

NOVI SAD -

Vojvođanske demokrate o nastupu na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke odlučivaće u petak, piše novosadski Dnevnik.

Sednica Pokrajinskog odbora DS zakazana je samo dan uoči zasedanja Glavnog odbora stranke koji bi mogao odrediti dalju subinu DS nakon izbornog poraza na predsedničkim i parlamentranim izborima.

Iako mnogi smatraju da bi upravo stav Pokrajinskog odbora mogao biti presudan u odnosu na to da li će doći do promene na čelnoj poziciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << DS, a današnja štampa čak navodi da su Bojan Pajtić i Goran Ješić, zajedno sa Đilasom, postavile Tadiću svojevrsni ultimatum, izvor lista iz DS tvrdi da se vojvođanske demokrate neće opredeljivati između Borisa Tadića i Dragana Đilasa.

Ipak, gotovo je izvesno da će Pokrajinski odbor DS zatražiti preispitivanje odgovornosti zbog izbornog poraza, odnosno vanrednu programsku i izbornu skupštinu te stranke na svim niovima, pa dakle i na liderskoj poziciji.

"Sigurno ćemo na sednici u petak zauzeti stav o nastupu na Glavnom odboru, ali ne oko kadrovskih pitanja, već principijelnih koji se odnose na programska opredeljenja i unutarstranačke izbore na svim nivoima", naveo je isti izvor.

Potpredsednik DS Pajtić, izjavio je juče da je toj stranci "potrebna izborna i programska skupština i to što pre", ali i da na sednici Glavnog odbora "ne treba očekivati ništa spektakularno, niti kadrovske egzekucije".

Pajtić je rekao i da on nema ambiciju da vodi Demokratsku stranku, ali nije želeo da se izjasni o tome da li bi na liderskoj poziciji podržao Borisa Tadića ili Dragana Đilasa, koji se u medijima kotira kao jedini rival aktuelnom predsedniku DS, piše list.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.