Senator kvari planove trećem Bušu

Izvor: B92, 21.Feb.2015, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senator kvari planove "trećem" Bušu

Američki senator Rand Pol rekao je da će odluku o tome da li će učestvovati na predsedničkim izborima sledeće godine objaviti u martu ili aprilu.

Spekulacije o kandidatima za predsedničke izbore u novembru 2016. već bujaju u SAD. Među demokratama se za nominaciju najveće šanse daju bivšoj prvoj dami i državnoj sekretarki Hilari Klinton, dok je među republikancima veća gužva, ali ipak sin i brat bivših predsednika, Džeb Buš, najbolje stoji u anketama i analizama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Sin bivšeg predsedničkog kandidata Rona Pola rekao je posle govora u Lujvilu da se približava konačnoj odluci, dok agencija Asošiejtid pres navodi da sve ukazuju da on pokreće kampanju.

On će sledećeg meseca tražiti od Republikanske partije u Kentakiju da se u toj saveznoj državi promene propisi za izbor predsedničkih kandidata, tako da se može kandidovati i za Belu kuću i za reizbor u Senatu, što trenutno tamo orgraničavaju zakoni u Kentakiju.

Rand Pol je kao i njegov otac Ron Pol predstavnik libertarijanskog krila među republikancima, ali je po mnogim društvenim pitanjima konzervativniji od oca.

Svojim izjavama je često išao protiv republikanskog vođstva, tako da mu se i pored izvesne podrške desnog krila zasad ne daju prevelike šanse za uspeh na putu do Bele kuće.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.