Sakašvili položio zakletvu za drugi predsednički mandat

Izvor: Blic, 20.Jan.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sakašvili položio zakletvu za drugi predsednički mandat

Mihail Sakašvili, reizabran na predsedničkim izborima 5. januara, položio je danas na centralnom trgu ispred zgrade parlamenta u Tbilisiju zakletvu za drugi uzastopni mandat šefa gruzijske države.



Među gostima na svečanosti inauguracije u delegacijama oko 20 zemalja i niza međunarodnih organizacija je šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov, američki ministar trgovine Karlos Gutjeres, predsednici Poljske, Rumunije, Estonije, Litvanije i Letonije, šefovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << diplomatije Švedske, Jermenije i Irana, premijeri Kazahstana i Azerbejdžana kao i vicepremijer Ukrajine, te predsednici parlamenata Turkmenistana i Češke.

Na svečanosti su i specijalni predstavnici NATO, Evropske unije i Ujedinjenih nacija, a na centralnom bulevaru ispred zgrade okupilo se nekoliko desetina hiljada ljudi, preneli su ruski mediji.

Posle inauguracije, Sakašvili će održati bilateralne sastanke sa predstavnicima stranih delegacija, među kojima i sa šefom ruske diplomatije o odnosima dve zemlje i putevima za njihovu normalizaciju.

Posle preuzimanja dužnosti u skladu sa Ustavom, vlada će podneti ostavku, a predsednik će kabinetu naložiti da vrši svoje dužnosti do formiranja novog sastava vlade.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.