Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumuni danas biraju predsednika

U Rumuniji se danas održava drugi krug predsedničkih izbora, u kojem će snage odmeriti Klaus Johanis, kojeg podržava sadašnji predsednik Trajan Basesku, i Baseskuov oponent, premijer Viktor Ponta.

Pobedu u prvom krugu, 2. novembra, odneo je Viktor Ponta sa 40,44 odsto osvojenih glasova a Johanis je imao 30,37. Svi ostali kandidati bili su daleko iza, pa je trećeplasirani Kalin Popesku Taričeanu imao tek 5,36 odsto.

U prvom krugu je glasalo 53,17 odsto upisanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << birača.

Prema poslednjim anketama, Ponta bi u drugom krugu osvojio 54 odsto glasova, dok bi za Johanisa glasalo 46 odsto.

Basesku je na vlasti 10 godina. Ukoliko sutra pobedi Klaus Johanis, Rumunija će funkcionisati kao i pre jer ga podržavaju isti političari koji su bili na vlasti do 2012. godine, kada je na parlamentarnim izborima pobedila Socijal-liberalna unija i Ponta

postao premijer.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.