Nemojte podleći pritisku DPS-a

Izvor: B92, 08.Apr.2013, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nemojte podleći pritisku DPS-a"

Podgorica -- Izborni štab opozicionog kandidata Miodraga Lekića pozvao je Državnu izbornu komisiju da "ne podleže pritisku" vladajuće Demokratske partije socijalista.

I kandidat DPS Filip Vujanović i kandidat opozicije Miodrag Lekić proglasili su pobedu na predsedničkim izborima.

Šef Lekićevog izbornog štaba Goran Danilović kazao je na konferenciji za novinare u Podgorici da Vujanović nije pobedio na predsedničkim izborima i od DIK-a zatražio da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << im se omogući uvid u birački materijal u svim opštinama.

Izbornu pobedu sinoć su proglasili i Vujanović i Lekić i tokom dana očekuje se oglašavanje DIK-a sa privremenim rezultatima izbora. Prema projekcijama DPS-a, Vujanović je na nedeljnim izborima osvojio 51,3 odsto glasova, a Lekić 48,7 procenata.

Lekić ne priznaje izbornu pobedu protivkandidata iz vlasti, navodi da je "osvojio većinsko poverenje građana" sa rezultatom 50,5 naprema 49,5 odsto. Iz Lekićevog izbornog štaba je poručeno da će konačne rezultate predsedničkih izbora saopštiti nakon što izvrše uvid u kompletan izborni materijal.

"Nećemo dozvoliti da nam uzmu pobedu. Nećemo dopustiti da poverenje koje su nam građani ukazali bude izigrano", poručio je Danilović.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lekićev izborni štab pozvao DIK Crne Gore da ne podleže pritisku

Izvor: Blic, 08.Apr.2013

Izborni štab opozicionog kandidata Miodraga Lekića pozvao je danas Državnu izbornu komisiju Crne Gore da "ne podleže pritisku" vladajuće Demokratske partije socijalista i ne proglasi pobedu kandidata vlasti Filipa Vujanovica. ..Šef Lekićevog izbornog štaba Goran Danilović, kazao je nakonferenciji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.