Nemački ambasador Mas: Evropa šansa za Srbiju

Izvor: Blic, 05.Jun.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački ambasador Mas: Evropa šansa za Srbiju

Rezultati predsedničkih i parlamentarnih izbora u Srbiji jasno su pokazali da većina građana svoju perspektivu vidi u približavanju Evropskoj uniji i sada treba sačekati i videti da li će se ta očekivanja oslikati i u procesu formiranja nove vlade i da li će Srbija dobiti vladu koja će joj obezbediti političku stabilnost i koja će brzo napredovati na putu ka EU, rekao je za današnje "Novosti" nemački ambasador u Beogradu Volfram Mas.



"Nemački, kao i drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << strani investitori, veoma pažljivo gledaju u kom pravcu se Srbija kreće. Za investitore je posebno važno da li postoje okvirni uslovi za njihovo poslovanje, da li postoji pravna sigurnost i da li su im zakonske i administrativne procedure prepoznatljive. Jedna odlučna, reformska vlada, koja ubrzano implementira Ugovor o stabilizaciji i pridruživanju, sigurno bi bila veoma dobar signal stranim investitorima. Pozitivni rezultati izbora već su probudili interes pojedinih branši u Nemačkoj, kao što je automobilska industrija, o čemu je spekulisano i u ovdašnjim medijima", istakao je ambasador Mas.

"Već sada postoje veoma uspešna srpska preduzeća koja su sposobna da se takmiče na tržištima EU. Baš za takva preduzeća je proces približavanja Srbije EU šansa da se dalje razvijaju i da se povezuju sa uspešnim preduzećima iz EU", dodao je nemački ambasador.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.