Miting Inicijative Srbi za Trampa u centru Čikaga

Izvor: B92, 01.Nov.2020, 00:52

Miting Inicijative Srbi za Trampa u centru Čikaga

Vašington -- Incijativa "Srbi za Trampa 2020" organizovala je u centru Čikaga miting podrške predsedniku SAD Donaldu Trampu uoči predsedničkih izbora 3. novembra.

Na trgu ispred Centra "Ričard Džej Dejli", pored čuvene statue Pabla Pikasa, podršku predsedničkoj kampanji republikanskog kandidata pruzili su čikaški Srbi, ali i Crnogorci, Makedonci i pripadnici drugih balkanskih nacija koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će glasati ili su već glasali za Trampa.

Prisutni su nosili američke i srpske zastave, a na transparentima su se, osim Trampu, mogle videti i poruke podrške policiji, porodičnim vrednostima i srpskom narodu u Republici Srpskoj i na Kosovu i Metohiji.

Na skupu se kao specijalni gost pojavio Mark Karan, republikanski kandidat za senatora Ilinoisa, koji se obratio prisutnima.

"Demokrate vladaju ovim gradom i državom već decenijama, a posledice njihove vlasti najbolje osećaju građani Ilinoisa. Nadam se da će na ovim izborima skupiti hrabrosti da naprave pozitivnu promenu i smene korumpiranu vlast", poručio je Karan

Slobodan Jokić iz Inicijative “Srbi za Trampa 2020” zahvalio je prisutnima na dolasku.

"Danas smo ovde da kao predstavnici srpske zajednice iz Ilinoisa i Viskonsina pružimo podršku predsedniku Trampu, koji je pokazao da je izuzetan lider, zbog čega ćemo glasati za njegov ponovni izbor i još četiri godine u Beloj kući", rekao je Jokić.

On je pozvao sve pristalice da, pored Trampa, glasaju i za lokalne republikanske kandidate iz Ilinoisa.

Skup je okončan bez incidenata a prisutni policajci su otpozdravljali okupljenim građanima, koji su, između ostalih, nosili i transparente kojima podržavaju ljude koji održavaju zakon i red.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.