Mačak Dmitrija Medvedeva ulazi u Kremlj

Izvor: Blic, 17.Mar.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mačak Dmitrija Medvedeva ulazi u Kremlj

Plavooki sibirski mačak Dorotej useliće se u Kremlj 7. maja, kada njegov gazda Dmitrij Medvedev, koji je nedavno pobedio na predsedničkim izborima u Rusiji, i zvanično preuzme dužnost predsednika.



Ali, dok Medvedev uživa reputaciju čvrstog političara, njegov mačak Dorotej je pravi mekušac. Za razliku od keruše Koni, koju je aktuelnom predsedniku Rusije Vladimiru Putinu poklonio ministar za vanredne situacije Sergej Šojgu, Medvedevljevi su Doroteja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kupili sami. Plavooki sibirski mačak pripada retkoj rasi „nevska maskaradna".

Dorotej Medvedevljevih ima iza sebe burnu političku prošlost, pa i ožiljke koji to dokazuju. Nekada je morao da se tuče sa mačkom Mihajla Gorbačova, koji je bio Dmitrijev komšija. Iz tog sukoba on je izašao kao gubitnik i morao je više od mesec dana da uzima antibiotike. Dorotej je zatim morao da bude kastriran.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.